online gitaarles - gitaar leren spelen op pc tablet mobiel telefoon

Tokkelcursus

Gebruik de fingerstyle techniek

Om nog meer plezier te beleven (en andere mensen te laten genieten) van jouw gitaarspel, is het aan te raden om te leren tokkelen. Hierbij gebruik je meerdere vingers om de snaren te plukken. Met de zogenoemde "fingerstyle techniek" kan je verschillende muziekelementen tegelijk uitvoeren. Zo leer je in de tokkelcursus tegelijkertijd diepe basnoten, akkoordprogressies, melodie en percussie te spelen.

Ruim 130 video's aan uniek lesmateriaal

De tokkelcursus van de Online Gitaar Academie is de meest gedetailleerde online gitaarcursus van Nederland en België. Iedere gitarist die de basis in de vingers heeft kan zijn/haar fingerstyle techniek verfijnen met ruim 140 pagina's aan lesmateriaal. Je leert het aan de hand van 100 tokkeloefeningen en liedjes. Daarbij word er ook uitgebreid aandacht besteed aan de linkerhand techniek, zoals bijvoorbeeld barré-grepen.

Leer met tabs en/of noten

In de tokkelcursus krijg je de mogelijkheid om het notenschrift te leren lezen. De uitlegvideo's bevatten beide een rij met de noten en een rij met de tabs die jij kan volgen. Als je wilt, kan je dus ook jouw fingerstyle techniek verbeteren aan de hand van alleen tabs.

Iedere les werkt naar een bekend nummer toe

Net als bij de basiscursus, houden we het leren leuk door iedere les te eindigen op een bekend nummer. Zo leer je steeds gevorderde technieken om liedjes te spelen van o.a. U2, Anouk, John Lennon en Led Zeppelin!

Compleet leertraject

Samen met de basiscursus, biedt het leertraject van de Online Gitaar Academie alles wat wordt geleerd in de eerste anderhalf- tot twee jaar professionele gitaarles. De uitgebreide oefeningen van de tokkelcursus zijn gemaakt voor beginners met een goede basis op het gebied spelen. Maar ook gevorderde gitaristen kunnen instappen op hun niveau om hun skills nog meer te verfijnen. Zelfs in combinatie met privéles, biedt de tokkelcursus nog veel materiaal om extra mee te oefenen.

Probeer nu de eerste 2 weken gratis!

Leren Tokkelen - Tokkelcursus