tokkelcursus afbeelding tokkelen gitaar, fingerstyle gitaarles Online Gitaar Academie

Wat is tokkelen?

Tokkelen is het plukken van de gitaarsnaren met je hand. Wanneer je tokkelt op de gitaar gebruik je meerdere vingers om de snaren te plukken. Je kan pas echt alles uit de gitaar halen wanneer je deze zogenoemde ‘fingerstyle techniek’ kan toepassen op jouw gitaarspel. Wanneer je tokkelt op de gitaar kan je namelijk verschillende muziekelementen tegelijk uitvoeren. Met de fingerstyle techniek kan je diepe basnoten, akkoordprogressies, melodie en percussie tegelijk spelen. Daarom biedt de Online Gitaar Academie nu ook de ongeëvenaard uitgebreide tokkelcursus aan.

 

De tokkelcursus van de Online Gitaar Academie

De basiscursus leert beginners alles wat ze moeten weten om (zoals de naam al zegt) de basis van het gitaar spelen onder de knie te krijgen. Maar een echte gitaarspeler zal het natuurlijk niet bij alleen de basis laten zitten. Gitaarnummers komen namelijk pas echt goed tot hun recht wanneer je ze met de geavanceerdere fingerstyle techniek bespeelt. En er is maar één manier om dat te bereiken: oefening baart kunst.

Bij de Online Gitaar Academie word jij begeleidt om het fijne uit jouw gitaar te halen. Met de basiscursus leer jij alles wat je in het eerste half jaar tot jaar van persoonlijke gitaarles leert, en de tokkelcursus telt daar nog een jaar of anderhalf bovenop.

 

Nog meer unieke covers van bekende liedjes

Het zou niet leuk blijven om een cursus te volgen als je nergens naartoe kan werken. Uiteraard eindigt ook bij de tokkelcursus iedere les met een unieke cover van een bekend nummer. Zo maken wij het zo leuk en overzichtelijk mogelijk voor jou om te vorderen van beginnende gitaarspeler tot echte gitarist. In de tokkelcursus leer jij nummers spelen van:

U2, The Police, Anouk, Lynyrd Skynyrd, House of the Rising Sun, Jack Johnson, Plain White T’s – Hey There Delilah en Stairway to Heaven van Led Zeppelin

Cursisten kunnen nu beginnen met het nummer Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd te leren spelen. Zodra jij dit onder de knie hebt, gaan we verder met One Love van U2, of bijvoorbeeld Michel van Anouk.

Cursisten van de Online Gitaar Academie hebben toegang tot alle technieken en oefeningen die jou helpen om nummers zoals Led Zeppelin’s Stairway to Heaven te kunnen spelen. Bekijk het cursussenpakket van de Online Gitaar Academie

Hoewel de tokkelcursus jou alle fijne kneepjes leert van het tokkelen, bevat ook de basiscursus een aantal tokkellessen. De basis van het tokkelen is namelijk cruciaal voor het juiste bespelen van de gitaar. Bekijk een voorproefje van hoe jij leert tokkelen op gitaar.

Sta jij nog in de startschoenen van het gitaar spelen, of ben je gewoon nog niet klaar voor de fingerstyle techniek? Dat is niet erg! Bij de Online Gitaar Academie krijg jij voor slechts €4.99 een maand lang toegang tot al het materiaal, zodat jij kan inspringen op jouw niveau. Begin bij les 1 om alle skills te leren die je nodig hebt om met het nummer Clocks van Colplay mee te kunnen spelen.

Gitaar leren spelen doe je bij de Online Gitaar Academie!

4 reacties

 1. Alice Donders op 6 augustus 2021 om 15:37

  Ik heb twee jaar klassieke gitaarles gehad. Moet ik alle beginners oefeningen eerst doornemen om ongeveer bij mijn niveau uit te komen? Dat is geen probleem want dan kan ik die snel achter elkaar doornemen of kan ik de beginnerslessen overslaan?

  • Online Gitaar Academie op 8 augustus 2021 om 09:08

   Hoi Alice, beide cursussen staan gelijk aan ongeveer de eerste 1 á 2 jaar privéles. In jouw geval heb je dus al de nodige basis, maar als je het via mijn methode wilt leren dan zou ik voor de zekerheid gewoon alles doorlopen. Sommige dingen zal je dan al lekker snel oppakken, waardoor je sneller naar de volgende les kunt!

 2. louis lievens op 6 juni 2022 om 17:17

  Beste
  hoe kan ik mijn online cursus tokkelen stopzetten,?
  groetjes louis

 3. mvrijen op 28 mei 2023 om 19:30

  Ik heb alle lessen voltooid hoe nu verder.

  Groeten Mart

Laat een reactie achter