Meer dan twee jaar geleden kwam onze gitaarleraar Elco met het idee om een paar technieken en oefeningen op te nemen en online te zetten. Hij merkte namelijk dat hij in zijn lessen vaak iets moest herhalen wat in een vorige les al behandeld was. Dus dacht hij: waarom neem ik niet een paar dingetjes op? Waarom vul ik de gitaarles niet aan met een paar voorbeelden die leerlingen zo vaak kunnen terug kijken als maar nodig is.

Maar iedere leerling is anders. Niet iedereen loopt tegen hetzelfde op. Dus wij spraken hem hierover en al snel kwam de vraag op:

Is het mogelijk om een volledige gitaarcursus online aan te bieden?

Want in principe leer je in de eerste paar jaar gitaarles een vast aantal akkoorden, oefeningen en (tokkel)technieken. Een goede gitaarleraar leert je de manier waarop je het best kan spelen; je leert een basis waar je zelf verder op bouwen kan. Online gitaarles kan veel bieden aan beginners. Dus waarom bieden we dat niet aan, dachten wij. Waarom stellen we niet gewoon een gestructureerd en goed doordacht lessenplan op - in samenwerking met een professionele gitaarleraar, die zelf onderricht is aan het Conservatorium. Op die manier kunnen wij ook meer mensen gitaarles bieden dan alleen Elco’s leerlingen in Den Haag en Delft.

Zo is het idee van de Online Gitaar Academie ontstaan.

een maand lang online gitaarles bij Online Gitaar AcademieWant wie wil er nou niet gitaar leren spelen op eigen tempo? Waar en wanneer het jou maar uitkomt?

We waren dan ook niet de eerste met dit idee. Het is natuurlijk erg aantrekkelijk om voor de prijs een paar privélessen een volledige online cursus te kopen; en waar vraag is, is aanbod. Maar we zagen dat er genoeg ruimte was voor verbetering in de structuur en kwaliteit van bestaande online gitaarlessen. Dus hebben wij een leertraject gebouwd waarin alles te pas komt dat ook in de eerste anderhalf- tot twee jaar privéles wordt geleerd.

Onze hoogste prioriteit is altijd om beginnende gitaristen een juiste start te geven aan hun gitaarspel. Als je eenmaal een foute techniek aanleert kom je daar namelijk niet snel meer vanaf. En het zou zonde zijn om niet alles uit de gitaar te kunnen halen. Toch moet het ook wel overzichtelijk en leuk blijven. Een cursus van alleen maar droge stof zal maar weinig mensen uitdagen om zichzelf te verfijnen. Daarom werkt iedere les van onze cursussen naar een bekend nummer toe - die steeds uitdagender worden naarmate je verder komt. Het eindresultaat is een videolessenpakket waar onze cursisten nu op de juiste manier gitaar van leren spelen.

Professionele gitaarles waarvoor je niet diep in de portemonnee hoeft te graaien.

We gaan niet liegen, privéles is heel erg leerzaam. Maar je betaalt er ook een prijs voor. Daarom kan je bij ons vanaf nu een maand lang toegang tot alle gitaarlessen krijgen voor slechts €4.99. Zo kan iedereen proberen of (online) gitaarles wel wat voor ze is, zonder meteen ergens aan vast te zitten. Al is het op de lange termijn wel voordeliger om voor €99 een jaar abonnement te nemen. Maar let op, want deze aanbieding is tijdelijk - dus maak gebruik van de deal in onze webwinkel nu het nog kan!

Een ander voordeel van dit nieuwe abonnementenmodel is dat een vaste ledenbasis onze online community alleen maar versterkt. Zo kunnen wij cursisten nog meer helpen elkaars gitaarspel aan te vullen. Daarbij geeft het ons de mogelijkheid om alle dingen die op het programma staan uit te stippelen (zoals bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd leerschema, die op basis van jouw vooruitgang een persoonlijke planning biedt).

Ervaar online gitaarles voor jezelf.

Om gitaar te leren spelen ben je bij ons aan het goede adres. Wist je dat het leren spelen van de gitaar ook nog eens erg goed voor je is? (lees hier meer over de voordelen van gitaar leren spelen). Dus waar wacht je nog op?

Over een maand ben je blij dat je vandaag begonnen bent!

5 reacties

 1. Frank op 8 mei 2017 om 20:10

  Klinkt goed en oprecht. De moeite waard om te proberen! Voor nog geen 5 Euro… Let’s give it a try!

 2. Samantha Hendriks op 4 oktober 2020 om 14:49

  Als ik het jaarabonnement afsluit betaal ik dan in 1 keer EUR 99,00 of per maand EUR 8,25?

  • Online Gitaar Academie op 4 oktober 2020 om 16:03

   Hi Samantha,

   Het jaarabonnement wordt inderdaad in 1 keer afgeschreven. Veel succes en plezier met de lessen!

 3. Frans van Dam op 2 februari 2021 om 15:15

  Kan ik na de eerste maand ook nog kiezen voor een jaarabonnement?

  • Online Gitaar Academie op 8 februari 2021 om 17:56

   Hoi Frans, dat kan zeker! Je kunt gewoon een jaarabonnement afsluiten, stuur ons wel even een mailtje naar info@onlinegitaaracademie.nl, zodat er geen dubbel lidmaatschap loopt. Succes met de eerste maand!

Laat een reactie achter